2015. jún 24.

A nepáli gyerekekért (is) úszunk a Balatonban

írta: cs.zsofi
A nepáli gyerekekért (is) úszunk a Balatonban

Felkészülésünk a Balaton-átúszásra statisztikákban és képekben

Tavaly egy kánikulai napon, Révfülöp és Balatonboglár között a hajón eldöntöttük TZsófival, hogy mi is átússzuk jövőre a Balatont. Nagy kihívást jelentett ez mindegyikünknek, mivel ő a fejét sem meri betenni a vízbe, én pedig igazából a túlélésért való kapálódzáson kívül úszásra hajazó mozdulatokat nem nagyon tudtam produkálni. Összes úszással kapcsolatos teljesítményem egy két éve merészen bevállalt 2500 méteres táv volt a Magyar Úszás Napján, amit 2 óra 53 perc alatt úsztam le. Kedves barátaim szerint legjobb esetben is csak sodródtam az árral, a megtett táv és az eltelt idő arányában. :D A vakmerő fogadalomtétel teljesítéshez csatlakozott Emese, akinek a férje (akkor még vőlegénye) egy buliban elejtette, hogy ha Emese elkezd úszni, akkor ő leszokik a cigiről. Ennél nagyobb motiváció pedig nem kell a barátnőknek, így január 14-én remegő lábakkal léptük át a Császár-Komjádi Uszoda bejáratát. A hajnali kelés, a kinti mínuszok, Emese szuper gofrijai és a becsatlakozó barátnők mind azt jelezték, hogy érdemes hetente egyszer korán kelni és áldozni az úszás szentélyén. Emellett a teljesítményünkön is kezdett meglátszódni az edzés, így azóta meg sem állunk, és remélhetőleg július 4-én (?) ezzel az újabb életre szóló élménnyel gazdagodunk. 

Egy kis statisztika, beszéljenek a számok:

Összesen (együtt) 23 alkalommal mentünk el úszni.

Ezalatt összesen 30,7 kilométert úsztunk le.

Először csak magunk, aztán mások szórakoztatására is minden alkalommal készítettünk egy-egy képet a női öltöző tükre előtt pózolva. Álljanak itt is mementóként ezek a képek, hátha másokat is inspirálunk velük.

Életképek a Császár-Komjádi Uszoda női öltözőjéből (képek az Instagramról):

Életképek:

 

Az eseményt szeretnénk még emlékezetesebbé tenni azzal, hogy az UNICEF színeiben indulva gyerekeken is segítünk. Kis duónk a nepáli földrengést túlélt gyermekek segítését tűzte ki célul, hogy legyen hol lakniuk, legyen egy gyerekbarát hely ahol a napjukat eltölthetik, egészségügyi és higiéniás körülmények megteremtésében segítséget kapjanak, megfelelő élelemhez jussanak, az átélt traumákat feldolgozhassák. Kitűztünk egy támogatásgyűjtési célt és szeretnénk, ha minél többen támogatnátok a nepáli gyerekeket és ezáltal minket is biztatnátok, hogy érdemes ilyen célokat (is) kitűzni. Tudjátok: sok kicsi sokra megy! ;)

Profilunkat ezen a linken találjátok és adakozni is itt tudtok: http://www.unicefcsapat.unicef.hu/adatlap/ugy-futsz-mint-egy-lany-2

screenhunter_219_jun_24_15_59.jpg

 

Találkozunk a Balaton-parton!

Szólj hozzá