2015. júl 23.

#fromwhereistand GRANOLA*

írta: cs.zsofi
#fromwhereistand GRANOLA*

Lábas képek divatja… Ejj, de messziről indulunk kéremszépen! :D Szóval semmi para, a recept neve viccnek indult, aztán ez is maradt, de az alapanyagoknak és az elkészítésnek semmi köze a #fromwhereistand-hez. Mostanában nyitott szemmel járok a tápláló és egészséges reggelik/ételek témakörben, mivel a sok mozgásnak megvan az ára: arányaiban többet eszem, mint korábban. És ha már többet eszem, akkor az legyen a segítségemre, legyen értékelhető tápértéke és nem utolsó sorban az sem baj, ha egészséges (a maga nemében – nem vagyok fittmániás egészségguru, szeretek enni és tudok is). Sok beszédnek, sok az alja, kaja meg nem lesz így belőle...! Pár, az interneten talált granola receptet átolvasva, ízlésemnek megfelelően állítottam össze a lentebb olvasható mixet, ami nagy sikert aratott a barátok körében. 

* Granola – az én olvasatomban: ragadós-kráncsi müzli, ami nem puhul meg 20 másodperc alatt a joghurtban, így én is élvezettel eszem, szóval figyelem mindenkinek, aki nem szereti az átázott ételeket!

A granolának két nagyon pozitív tulajdonsága van, amellett, hogy finom és egészséges:

  1. hamar elkészül (mindent egy tálba, aztán a sütőbe)
  2. könnyen variálható ízlés szerint (ezt kiveszem belőle, azt beleteszem, pfúj mazsola – hmm aszalt ananász)

#before és #after

Hozzávalók:

10 dkg kesudió

5 dkg mandula

10 dkg zab (nagyszemű)

6 dkg mazsola

4 dkg aszalt vörösáfonya

1 dkg szezámmag

1 csomag Kalifa saláta-magkeverék (5 dkg, benne: napraforgómag, tökmag, fenyőmag)

1 teáskanál fahéj

3 evőkanál kókuszreszelék

10 dkg kókuszzsír/olaj

8 dkg méz

Az összes összetevőt összekeverjük egy tálba (értelemszerűen a mézet és a kókuszzsírt tesszük bele utoljára), majd sütőpapírral kibélelt sütőlapra terítjük ki. 25-30 percig sütjük 150 fokos előmelegített sütőben, közben többször (én 10 percenként egyszer) átforgatjuk. Isteni illat lesz tőle a konyhában! :) Lezárható üvegbe töltjük, így napokig ropogós marad. Egy literes csatos üveget ajánlok, nekem 0,75-ös van (ami a képen is szerepel), és az kicsinek bizonyult.

FYI: most egy nagyon kókuszos-banános variáción agyalok!

img_1146.JPG

#jóétvágyat (#fromwhereistand GRANOLA, natúr joghurt, győri málna)

Szólj hozzá

granola healthy foodporn nemcsakfutunk fromwhereistand